Uitjes in de buurt

Wandelen en fietsen

Of je nu recreatief of sportief wil fietsen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Er zijn meerdere mountainbike routes te vinden in de omgeving. De fietspaden lenen zich ook uitstekend voor een flinke ronde wielrennen. Voor recreatief fietsen zijn de knooppunten routes ideaal.

In de omgeving zijn supermooie wandelroutes te vinden. Er zijn veel natuurgebieden vlakbij, dus er is voldoende keuze uit heerlijke wandelingen.

Cultuur

Er is van alles te doen en beleven in de regio. Enkele van onze tips vind je hier, maar er is daarnaast nog zo veel meer te doen. In Luijksgestel vind je Openluchttheater De Hunnebergen. Omdat we vlak bij België zijn kun je ook terecht bij onze Zuiderburen. Zo is De Achelse Kluis een aanrader. Je kunt er mooi wandelen, een hapje eten en een rondleiding volgen. Ook de Abdij van Postel en Openluchtmuseum Bokrijk zijn geweldig.

Speelgelegenheid voor de kids

Voor kinderen is er zo veel te doen in de omgeving. Een kleine selectie:

Zwemmen

Wil je gaan zwemmen? Kijk eens naar de volgende mogelijkheden. Speeltuin De Bucht in Bergeijk heeft twee openlucht zwembaden met glijbanen. In Pelt, op zo’n 10 kilometer afstand, vind je overdekt Zwembad Dommelslag. Er zijn diverse kinderbaden, er is een wildwaterbaan, een wellness gedeelte en een golfslagbad. Zwembad De Soeverein in Lommel heeft ook diverse baden voor jong en oud. Om buiten te zwemmen in een natuurlijk zwemwater kun je terecht bij het E3 strand of bij Camping Ter Spegelt, beide in Eersel gelegen.